Spis treści
Potrawa miesiąca
Ciasto
Sałatka owocowa
Tiramisu
Strona 5
Strona 6
Strona 7
Strona 8
Strona 9
Strona 10
Wszystkie strony

 

Kurczak w pomarańczach

Normatyw dla 2 osób:
6 dramstików
1 pomarańcza
Marynata: 1 łyżka miodu, łyżeczka startego świeżego imbiru, 1 ząbek czosnku (zetrzeć), łyżeczka przyprawy "5 smaków", łyżeczka sosu chili, 2 łyżki oliwy z oliwek, starta skórka z jednej pomarańczy, sól

 

Sposób wykonania:
Dramstiki dokładnie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i natrzeć mięso. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.
Następnie umytą pomarańczę pokroić w ćwiartki, mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pomarańcze i pół szklanki wody.
Piec w temperaturze 180oC przez godzinę.
Smacznego!