Przyrządzali pstrąga

W sobotę 16 września 2017r. Stowarzyszenie  Rybackie „ Żabi Kraj” zorganizowało na skoczowskim rynku XV Regionalne Dni Rybactwa, podczas których odbyły się mistrzostwa w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych dla szkól gastronomicznych. Tegorocznym tematem przewodnim był pstrąg. Naszą szkołę reprezentowali:

Adrian Niewada i Łukasz Ferfecki z kl. II TŻ

„Pierogi z farszem  z pstrąga i sosem ćwikłowym”

Rafaela Śliwka i Błażej Burawa z kl. III ZSZ

„Złoty pstrąg w migdałach z zapiekanką brokułową”

Niestety tym razem nie udało się uzyskać miejsca na podium, ale znów była szansa, żeby pokazać się i zdobyć kolejne doświadczenie kulinarne. Gratulujemy udanego występu, dziękujemy za godne reprezentowanie szkoły i zachęcamy do uczestnictwa w kolejnych konkursach.

Urszula Bury