Druga edycja warsztatów gastronomicznych

W dniach 26 i 30 maja, w naszej szkole odbyły się już po raz drugi warsztaty kulinarne dla gimnazjalistów z Pierśćca, Goleszowa, Pogwizdowa i Brennej. Gospodarzami przedsięwzięcia była kasa III TŻ oraz I ZSZ pod opieką p. Urszuli Bury . Nasi goście nie mogli narzekać na nudę, bo już po przybyciu zostali zaopatrzeni w stroje kucharskie i zaproszeni do pracowni gastronomicznej. Tam wspólnie ze starszymi kolegami przygotowali zestaw potraw: zupę krem z pora, diablotki z ciasta kruchego, paszteciki z pieczarkami i serem, dip koperkowy, surówkę sezonową, kompot jabłkowy oraz deser - kluski na parze z czekoladą i sosem waniliowym. Następnie odbyła się degustacja przygotowanych potraw. Sympatycznym podsumowaniem wizyty było wręczenie dyplomów potwierdzających udział w warsztatach gastronomicznych.